Norrbo bygg & Montage - Takbyten

Takbyten

Det finns stora prisskillnader mellan olika sorters takbyten. Takets storlek är som sagt en viktig faktor, men även höjden på taket kommer att påverka priset. Det beror på att högre tak kräver mer säkerhet och mer utrustning för att man ska kunna arbeta tryggt uppe på taket. Kan exempelvis inte taket nås från en byggställning måste lyftkranar hyras in, och arbetet kan dra ut på tiden.
Sen finns det olika typer av takbeklädnad. Som betongpannor, tegelpannor, takplåt, takpapp. Sen finns det ytterligare typer men detta är det som vi lägger mestadels av.

Sen beror det också på hur undertaket ser ut. Behöver man byta ut rå sponten så påverkar det kostnaderna.
Det vi gör är att vi river bort den taktäckning som ligger på. Kontrollerar rå sponten och är den dålig så byts den, oftast så kan man se den från vinden och redan där komma md förslag på hur vi hanterar det.
Sen lägger vi på ny underlagspapp, strö-lägt. Att lägga pannor och plåt på är det yt-papp så behövs inte det. I nerkant på kallad takfot sätter vi en fotplåt somgår ner i hängrännan den byter vi i samband med att vi byter tak. Och nya stuprör
Vad kan då detta kosta? Det beror då på alla dessa parametrar. Men om man räknar med att ett tak byte kostar mellan 1500 kr till 3000 kr per kvm